sabato 19 marzo 2011

Ricetta base pasticceria - Crema pasticcera

Ingredienti:
  • Farina 50 gr
  • Latte 1/2 litro
  • Uova 6 tuorli
  • Vanillina 1 bustina
  • Zucchero 150 gr

English version after the cut


Preparazione:
  1. In una terrina lavorare i tuorli con lo zucchero aiutandosi con una frusta elettrica fino ad ottenere una crema spumosa.
  2. In un pentolino riscaldare il latte con la vanillina.
  3. Versare il latte intiepidito nella crema ed incorporare la farina setacciata.
  4. Sbattere per qualche minuto con le fruste elettriche.
  5. Portare ad ebollizione e lasciare bollire per qualche minuto continuando a mescolare con una frusta finché il composto non si addensi.
  6. Lasciare raffreddare la crema mescolando di tanto in tanto.



ITALIAN PASTRY CREAM

Ingredients:
  • Flour 6 tablespoons
  • Whole milk 1 pint
  • Yolks of 6 eggs
  • Sugar ¾ cup
  • Vanilla extract 1/2 teaspoon 



How to make it:
  1. Lightly whisk the yolks, and then add the sugar.
  2. In a pot heat the milk with the vanilla extract.
  3. Combine the heated milk with eggs and sugar mixture.
  4. Then add the flour with a strainer whisking gently, and making sure that no lumps form.
  5. Pour the compund in a pan and continue cooking over a low flame, stirring gently, until it barely reaches a slow boil.
  6. Transfer it to a bowl and let it cool, gently stirring it.

1 commento:

  1. yum!!!
    we want this blog translated in english!!!
    it's not easy to figure it all out from the italian :(
    :)

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